Recycling lithiumaccu’s: óók onze business

Door de sterke groei van lithium batterijen is er een sterke vraag ontstaan naar het verantwoord en duurzaam verwerken van oude lithium batterijen. Ecobat loopt hierin voorop. Het recyclen van lithium is niet iets wat je zomaar doet. Wij zijn de enige Europese leverancier van volledig geïntegreerde services voor recycling (fase 1-3) en beheerde services voor hydrometallurgische verwerking (fase 4) van lithium-ion accu's. In Darlaston (Verenigd Koninkrijk) hebben wij een Advanced Diagnostic & Engineering Center opgericht. Daarnaast hebben we ook Solutions afdeling in Duitsland. We hebben geïnvesteerd in onze verwerkingsinstallatie voor lithium-ion accu's uit elektrische voertuigen. We bieden volledige traceerbaarheid van componenten, vanaf het moment dat de accu het Ecobat-proces binnenkomt tot en met de re-engineering, een eventueel tweede leven of de recycling aan het einde van de levensduur.

Het hele proces van inzamelen en verwerken kent vier fasen: inzameling, ontlading & ontmanteling, shredden/scheiden en Hydrometallurgische verwerking. Op onze website staan alle stappen duidelijk omschreven.

Echte koploper!

Ecobat Solutions is de enige leverancier van volledig geïntegreerde services voor de 3 fases van recycling en verwerking van fase 4 van lithium-ion accu’s. Wij krijgen met grote regelmaat aanvragen binnen voor deze service. Ook interesse? Stuur dan een mail naar sales@battery.ecobat.com.

  •  Ruim 2.000 producten
  •  Grootste importeur van Europa
  •  4 distributiepunten
  •  Grote merken voorradig
© Copyright 2023 Ecobat Battery Benelux