Accutest

Accu's slijten door gebruik, net als bijvoorbeeld banden en remmen. De één wat sneller dan de ander, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden. Korte ritten, temperatuur en elektrische gebruikers kunnen de levensduur sterk beïnvloeden. Helaas is, anders dan bij banden, de mate van slijtage niet uiterlijk waarneembaar en maar al te vaak komt vervanging pas aan de orde als het voertuig niet meer kan starten. Vaak is dat op een zeer ongelegen plaats en tijd en altijd duur!

Uitgebreide tests hebben aangetoond dat van één op de vijf auto's de accu aan vervanging toe is. Hij start nog wel, maar in extreme situaties zal hij het laten afweten. Dat geldt niet allen voor lage temperaturen, maar zeker ook voor hoge temperaturen zoals die op een hete zomerdag in de file onder de motorkap zullen optreden. Defecte accu staat zelfs bovenaan op de lijst met pechgevallen op de Route du Soleil!

Preventief vervangen is de oplossing. Maar dan moet wel kunnen worden vastgesteld hoe het met de gezondheidstoestand van de accu is gesteld. Testen dus. Want meten is weten.

  •  Ruim 2.000 producten
  •  Grootste importeur van Europa
  •  4 distributiepunten
  •  Grote merken voorradig
© Copyright 2023 Ecobat Battery Benelux